Sportdiëtetiek

De dag van iedere sporter begint met een gezonde basisvoeding. Een gezonde start levert alle voedingsstoffen die uw lichaam nodig heeft: koolhydraten, eiwitten, vetten, vitamines, mineralen, vocht en voedingsvezels. Wanneer uw voeding aan deze eisen voldoet, is de basis gelegd voor optimale sportprestaties.

Samen gaan we kijken naar de sportspecifieke voeding, ofwel welke voeding een positief effect zal hebben op uw prestaties en herstel. Er zal een voedingsplan worden gemaakt. Dit voedingsplan is afgestemd op uw persoonlijke doelstellingen, trainingsomvang, seizoensplanning en eetgewoontes.

Tijdens de vervolggesprekken komende diverse onderwerpen aan bod, waaronder herstel met behulp van voeding, eventuele klachten die optreden na de inspanning, voeding rondom trainingen en wedstrijden en belang van de juiste vochtbalans.

Digitaal voedingsdagboek

Om u optimaal te kunnen begeleiden met het bereiken van uw doelstelling, werk ik met een online registratieprogramma. In dit programma kunt u een voedingsdagboek bijhouden. Op basis van deze gegevens maak ik een persoonlijk sportvoedingsadvies voor u.

Daarnaast kan ik tussentijds aan de hand van deze gegevens op korte termijn tips en adviezen geven om u voedingsinname te optimaliseren.